Zorgboerderij De Eilandstal

Atjehgouw 3
1151 EB Broek in Waterland
t: 020 - 403 1873
e: pj_ebbelaar@hetnet.nl
w: www.eilandstal.nl

 

Piet en Linda Ebbelaar runnen een kleinschalig bedrijf met vele dieren. Op 30 ha. land kan men hier in een ‘knusse’ omgeving tot zichzelf komen. Diverse zorgvragers komen hier wekelijks weer terug en vinden structuur in hun bestaan. Er is veel gezellighied, zowel binnen als buiten op het erf.Linda en Piet hebben zoogkoeien van het ras ‘Blonde d’Acquitaines’.

 

 

 

Zomers lopen ze heerlijk buiten, maar in de winter staan ze in een potstal. Het voeren is een dagelijkse bezigheid, maar natuurlijk ook het opstrooien van de stal.Er zijn op de boerderij altijd voldoende klussen, want Piet en Linda veranderen nog regelmatig hun erf. Piet onderhoudt zelf de machines, maar u kunt bijvoorbeeld ook helpen met het timmeren van “landhekken”.

 

 

 

Op de boerderij, achter de stallen, is een moestuin aangelegd. Hier wordt o.a. geteeld: wortelen, prei, aardappelen, bieten, radijs, aardbeien, tomaten, pompoenen en niet te vergeten boerenkool. In ieder seizoen is er wel iets te oogsten. U begrijpt: altijd werk genoeg!