Zorgnieuws voor alle gemeenten

Zorgnieuws

Provincie

Friesland Zeeland Groningen Drenthe Overijssel Utrecht Flevoland Noord-Holland Zuid-Holland Gelderland Limburg Noord-Brabant
www.rb.comwww.rb.com www.diabetesfonds.nlwww.diabetesfonds.nl www.zorg-lokaal.nlwww.zorg-lokaal.nl

Zorgnieuws

 

‘Er is veel onwil om zorgmijders te helpen’
20-09-2019 - De wens van de cliënt staat nog steeds niet centraal. Het aanbod en de wensen van professionals blijven leidend. ‘Zolang we dat doen is het helemaal niet gek dat mensen zorg mijden’, concludeert Harry Kruiter, actieonderzoeker bij het Instituut voor Publieke Waarden (IPW).

‘Wij laten zien dat dagbesteding laagdrempelig en modern kan zijn’
20-09-2019 - Dagbesteding levert een belangrijk bijdrage aan het welzijn van mensen. Dit was voor vier vrienden reden om de Stichting Ambulante Dagbesteding op te richten. Hun speciaal ontworpen creatie-kar biedt zorginstellingen en andere organisaties een instrument om mensen met elkaar in contact te brengen.

Na een beroerte thuis je arm- en handfunctie trainen met ArmAssist
20-09-2019 - Patiënten die een beroerte hebben gehad, kunnen met een nieuw apparaat thuis hun arm- en handfunctie trainen. Door spelletjes op de computer te ...

Materialen lenen via de GGD Gelderland-Zuid
19-09-2019 -

  • Via ons uitleenpunt zijn diverse materialen gratis te leen, zoals een valparcours, spellen en een mooie banner. Gebruik deze vooral tijdens de valpreventiemaand! Wij hebben ook twee nieuwe uitbreidingssets van het spel Dobbelfit aangeschaft. In dit filmpje kun je zien hoe dobbelfit te gebruiken is.
  • De licentie van de webshop met PR materialen ‘Vallen? voor mij geen struikelblok’ en het logo van de banaan hebben wij laten vervallen: er werd de afgelopen jaren vrijwel geen gebruik meer van gemaakt. Wil je tóch gebruik maken van een neutraal beeld? Gebruik dan het logo van gezond ouder worden.

Organiseer jij ook een (fiets) activiteit?
19-09-2019 -

Leuk als je lokaal ook iets organiseert voor senioren. In de vorige nieuwsbrief zijn diverse aanbieders van fietstrainingen e.d. genoemd. Maar het kan natuurlijk ook een valtraining, fietsinformatiedag, beweegactiviteit of wijkschouw zijn.
Nogmaals het verzoek om je activiteit om je activiteit aan te melden op www.hupopdefiets.nl.

Vanuit de WUCC2020 is het aanbod gekomen om studenten van de HAN een fiets evenement voor senioren te laten organiseren. Wil je daar gebruik van maken? Meld je dan even.

Volgende pagina