Zorgnieuws voor alle gemeenten

Zorgnieuws

Provincie

Friesland Zeeland Groningen Drenthe Overijssel Utrecht Flevoland Noord-Holland Zuid-Holland Gelderland Limburg Noord-Brabant
www.unilever.nlwww.unilever.nl www.zorg-lokaal.nlwww.zorg-lokaal.nl www.zilverenkruis.nlwww.zilverenkruis.nl

Zorgnieuws

 

Vijf jaar na de decentralisatie: Do or die
21-01-2020 - De Wmo jubileert na de decentralisatie in 2015. In dertien interviews analyseren Piet-Hein Peeters en Jasper Loots de stand van de decentralisatie: “Veel gedaan, te weinig bereikt”. Pardon? En de wijkteams en het maatwerk en de zorg dichtbij dan? Er is veel gebeurd, volgens de geïnterviewden, en ook veel misgegaan. ‘De samenleving wordt de nieuwe gezondheidszorg’, aldus Peeters.

Gezinshereniging; een belangrijk en urgent thema!
21-01-2020 -

GGD Gelderland-Zuid organiseerde 16-01-2020 een (volledig uitverkocht) landelijke conferentie; Gezinshereniging, hoe dan? 

Met middelen van ZonMW hebben we een uitgebreid verslag, een praktische handreiking en een gesprekstool ontwikkeld voor alle betrokken professionals en vrijwilligers. U kunt hier concrete tips vinden voor het bespreekbaar maken van onderwerpen die een rol spelen bij gezinshereniging in elk gesprek dat u voert. De gesprekstool is bruikbaar voor en na de hereniging en bij afwijzing, voor volwassenen, kinderen en AMV-ers.

Bij de implementatie van de tool speelt u als professional en vrijwilliger een belangrijke rol. Het gesprek past ons allemaal! 

Het congres was een groot succes, onder andere door de inspirerende toon van dagvoorzitter Binyam Anderbrhan, de duidelijke presentatie van Ruth de Wit en Marleen van den Broek. En de professionele inbreng van de workshopleiders Ellen Cheung, Elize Smal, Anna de Haan, Mieke Koster, Kaveh Bouteh, Ruth de Wit, Mirna Balavac, Yaman Akhras, Eline van Lith en Willemijn Hessels.

Dank aan alle deelnemers voor de overweldigende opkomst en de kritische betrokkenheid.

Dank aan de leden van de klankbordgroep voor alle inbreng en feedback. Te weten Ainom Okbazghi, Dawit Tesfay Haile, Mariet Meurs, Ellen Cheung, Saskia Sliedrecht, Elize Smal, Maaike Stolte en Maria van den Muijsenbergh.

Neem gerust contact op als u vragen of opmerkingen heeft.

Ruth de Wit, Marleen van den Broek en Karlijn Hoondert

Hogere vitamine B12-waarde voorspelt grotere kans op sterfte
21-01-2020 - ​​​Onderzoekers van het UMCG waarschuwen voor de gezondheidsrisico’s van een te hoge vitamine B12-spiegel. Tot op heden waren er geen nadelige ...

Do’s and dont’s van sociaal professionals bij transgenders
20-01-2020 - De coming out van YouTuber Nikkie de Jager als transgender persoon maakte haar in één klap een rolmodel. Volgens Els Meijsen, adviseur Inclusie en diversiteit bij Movisie, is het belangrijk dat de sociaal professional meer kennis over transgenders heeft.

Wilma Boevink: ‘Ik zag patiënten ontwikkelen tot rolmodellen’
20-01-2020 - Na dertig jaar neemt ervaringsdeskundige-expert en onderzoeker Wilma Boevink afscheid van het Trimbos Instituut. Hoe kijkt zij terug op dertig jaar pionieren op het gebied van ervaringsdeskundigen? 'We gingen van anti naar meedenken en van invloed zijn.'

Volgende pagina